2017. augusztus 23., szerda

Sült paradicsomos kakukkfüves fejtettbab




Kétség sem férhet hozzá, szeretjük a babot.
Lehet az zöldbab (zöld zöldbab, sárga zöldbab, lila zöldbab, spárgabab), fejtett bab, szárazbab.
Készül levesnek, főzeléknek, salátának, rakottan.
 Párolva, sütve, főzve, erjesztve, kovászolva.
Tejszínesen, tejfölösen, joghurtosan, paradicsomosan, savanyún, édesen, csípősen.




Most fejtett bab, paradicsommal sütve, sok-sok kakukkfűvel.





Sült paradicsomos kakukkfüves fejtettbab

Hozzávalók

frissen fejtett bab
csombor
paradicsom
3 féle kakukkfű
bors
kókuszvaj
tálaláshoz
hagyma
citrom
friss kakukkfű



- A babot a csomborral kevés vízben megfőztem, félretettem.




- A kókuszvajon a paradicsomokat félbevágva megsütöttem. 
Megszórtam a kakukkfűvel, egy fél kivételével tányérra szedtem, félretettem.




- A visszamaradt fűszeres szaftba átszedtem a babot, 
újabb kakukkfű hintést kapott és odasütöttem.






- Az illatos sült babot, a sült paradicsomokkal, kovászos uborkával, nyers hagymával, 
citrommal és friss kakukkfűvel megszórva tálaltam.
Fermentált chiliszószt kínáltam mellé.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése