2014. június 17., kedd

Földieperszósz tejföllel



Búcsú a földiepertől. Ez az utolsó földiepres bejegyzés a szezonban...talán :)
Olyan érdekes ez a szezon és piac :)
Amikor nálam még virágzott az eper, az ismerőseimnél   -akik árulnak a piacon-  
 sem volt még szabadföldi, csak fóliás, nos akkor volt állítólag a szezonja...
Nálam a kertben még mindig van eper, még most is készítek belőle, 
de már úgy érzem, mintha a tavalyi hóról írnék...
Persze tudom van korai, meg késői és örömömre van többször érő, tehát őszre újra :) 




Eperszósz tejföllel

Hozzávalók
kb. 70 dkg eper 
 házi vaníliáscukor
szegfűszeg, fahéj, kardamom
1 kezeletlen citrom leve és 1-2 szelet belőle héjastól
étkezésikeményítő (40 g)
víz

tálaláshoz: tejföl

Az epret tisztítottam, majd odaraktam a tűzre másfél szeres vízben.
Fűszereztem, rászórtam a cukrot és fölforraltam.
A kukoricakeményítőt elkevertem kevés hideg vízzel, majd a forró léből vettem hozzá, 
így is összekevertem, végül az egészet az eperhez öntöttem és pár perc alatt besűrítettem.
Lezártam a tüzet és hagytam kihűlni.

Tálaláskor tejfölt kínáltam hozzá.





 Szeretsz játszani?
Kövesd a bejegyzéseket,
hamarosan a Bioenergetic Kft és a Szeretetrehangoltan blog közös játékára invitállak....


 
 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet! Azért majd, ha reggel korán kelek, tán sikerül néhány szemet nekem is ennem :)))Mire én bármit is készítenék a kertben termett epremből valami Kismanók / többen is vannak / állandóan megelőznek. Már csak a maszatos kis kezek árulkodnak róla, hogy volt eper. nincs eper :)))))
    Gyönyörűek a fotók is! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örömmel megmosnám a maszatos kis kezeket (én is) :)
      Drága Éva, nagyon jó lehet a Te Unokáidnak lenni...

      Törlés