2013. december 3., kedd

Cseresznyés joghurtos muffin



Szombaton vártam haza a túrázókat, akkor készítettem ezeket a muffinokat.


 


Tudtam, hogy nem lesznek "kiéhezve", mert ilyenkor a szervezet hatalmas energiát merít 
a természetből és mozgásból, nincs szüksége sok kalóriára. 
Kétfélét készítettem, 6-6 darabot, tehát ez a mennyiség a normál méretű muffintepsi felébe elég.
Javaslom, hogy  duplázzuk a hozzávalókat, vagy másfélét tegyünk a másik felébe. 
Én sütőtököst tettem, jön az is :)


 


A cseresznyét nem most szedtem a fáról, a kamrapolcról került bele: természetes befőtt :) 
azaz natúran tettem el az idejében. Majd minden gyümölcsöt tettem el így, 
csak a gyümölcs a tiszta üvegbe, légmentes lezárás és nedves dunszt. A szőlőt mutattam, itt írtam róla


 


Cseresznyés muffin

Hozzávalók
2 db tojás
100 g nádcukor (vagy más cukor)
100 g olvasztott vaj
50 g teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
70 g finomliszt
1/2 mk szódabikarbóna
1/2 mk sütőpor (Alnatura, foszfátmentes)
100 g  cseresznyebefőtt (picivel több vagy kevesebb)

 Az összes hozzávalót előkészítettem.
A tepsi minden mélyedésébe tettem papírkapszlit. A vajat megolvasztottam, a másikhoz a tököt is lereszeltem, a cseresznyét szűrőbe öntöttem.
A sütő forró volt (kifli sült), így nem kellett bekapcsolni, de ha nem így lett volna, 
akkor a sütőt bekapcsoltam volna (itt).
A tojásokat habosra kevertem a cukorral, majd hozzákevertem a langyos vajat, majd a joghurtot.
 Belemértem a liszteket, a tetejükre a lazítókat, majd kissé elkevertem az utóbbiakat, 
végül az egész masszát összeforgattam egy fakanállal.
Nem vittem túlzásba, éppen csak összeállt a massza, máris beleforgattam a lecsöpögött befőttet.
Elosztottam a 6 mélyedésbe.
Elkészítettem a sütőtököset is (amit külön írok).
Itt a recept :) http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2013/12/sutotokos-muffin.html
 Betettem a 180 fokos sütőbe. 25 perc kellett nekik hogy készre süljenek.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése